JOHANNA UTTERBERG - STYLEMOOD: FÖRETAGETS UPPSTART

Johanna Utterberg

STYLEMOOD: FÖRETAGETS UPPSTART
- Inlägget presenteras i samarbete med mitt egna företag StyleMood, www.stylemood.se -
Fick en fråga om hur StyleMood startades och hur det kommer sig att jag startade eget, så här har jag skrivit ihop ett inlägg om just det! Hoppas ni tycker det är intressant att läsa om.
Jag har alltid haft ett speciellt driv, ett driv som gjort att allt jag gör ska effektiviseras och göras på bästa möjliga sätt och ett driv som fått mig att envist ta igenom mig allt jag har tagit mig för. Ibland har det varit jobbigt med denna egenskap och det har ställt mig mot väggen med enorm presentationsångest och höga krav på mig själv, när jag inte vetat hur jag ska använda mig av det, men samtidigt varit den egenskap som jag alltid varit mest stolt över för JAG vet att JAG kan göra allt. Min enorma drivkraft och självdisciplin har dessutom varit de två största verktygen till att jag velat driva eget så länge, jag har förstått att jag ska ta med mig det in i företagsvärlden och kunna förlita mig på mig själv för att jag har driv, disciplin och envishet. Och under åren som anställd på olika ställen har jag liksom förstått att ingen annan kan göra mig lycklig karriärsmässigt hur mycket tid jag än lägger ner och det har medfört att jag har förstått att jag ska jobba för min egen skull, driva ett eget företag där jag får jobba med något där betalningen går rakt till mig själv för precis allt slit jag lägger ner och ingen annan, samt för att kunna ha lyxen att styra mig själv mot framgång.
När jag hade tagit min ekonomiassistent-examen och jag jobbade, slet som ett djur, hoppade på alla extrapass som fanns under hösten 2015, men ändå bara fick vikariat på vikariat för en månad framåt så rann bägaren över. Där och då förstod jag att jag måste ta tag i min dröm och börja göra verklighet av min idé om att driva eget, för sådär otryggt och med noll fokus framåt som jag hade det då, vill jag inte ha i livet. Och då tog drivet över, jag bollade mina tankar med en vän och på ren impuls (och förstås en längtan om något bättre) så startade jag upp företaget. Redan samma kväll ploppade namnet upp i huvudet och på den vägen blev det, tre veckor senare stod jag med ett registreringsbevis som företagare och ett papper från Bolagsverket, drömmen var verklighet och StyleMood hade startats. Den 6:e december 2015 öppnades min alldeles egna webshop och under de här första 1,5 åren har jag lärt mig så otroligt mycket, haft både med och mot-gångar, lagt ner tusentals med timmar på StyleMood, förstått att jag lever för att göra just det här för jag älskar att företaga och bara tänk vad långt jag har kommit idag!
Varenda timme av slit är värt det, för jag vet att det jag gör idag ger mig så mycket mer imorgon. Och det är mitt driv, jag utvecklar och har skapat StyleMood i mån och mycket för min egen skull förstås, men också för att kunna erbjuda mina kunder bra, kvalitativ och prisvärd inredning och för att få jobba med kundservice, inredning och online-baserad försäljning i en form som passar mig. Det är skitsvårt att driva företag, jag har gråtit, kämpat, investerat hela mig i någonting som en dag ska bli så mycket större än vad det är, skrattat, testat mig fram, hoppat av glädje för försäljningsrekord, träffat så mycket nya människor, klappat mig själv på axeln för nöjda kunder, haft ångest för pengar och såklart varit så stolt över mig själv när jag behövt det. Jag har gjort ALLT helt själv, jag har startat upp ett företag, jag ser en utvecklingskurva åt rätt håll och jag vet att det här bara är början på StyleMood's resa för oj vad jag är taggad på framtiden!
Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
#1 - Dixi Wonderland

Jag älskar att du är så öppen med dina känslor. Många tror att det är en dans på rosor men det är fan ett rent helvete ibland samtidigt som det är det bästa man vet. Att konstant behöva vara orolig över pengar är det värsta. En anställd är alltid garanterad lön men vi som driver eget vi vet aldrig hur mycket vi kommer tjäna månad för månad och det tar väldigt mycket på en psykiskt. Jag är så stolt över dig, så stolt över att ha så mycket fina produkter från Stylemood och fler lär det bli :*

#2 - Felicia

Intressant att läsa och så kul att det verkar gå bra också :)

#3 - Angelica

Du är så duktig!

#4 - Days by Johanna

Så intressant och läsa hur företaget uppstod! :)

#5 - Jessica Högberg

Fint inlägg, att du brinner för det du gör går inte att ta miste på

#6 - My

Du är verkligen grym som har utvecklat ditt företag så enormt på endast 1,5 år!! :D Den svåraste biten är från början då företaget är litet och tycker du gjort det riktigt bra :)

#7 - Tilda

Så imponerad av dig! <3

#8 - elin

Kul att läsa!<3

#9 - jessy

Inspirerande!

#10 - Cornelia

Alltså du är så inspirerande och det typ bränner i mig när jag läser i din blogg för jag är så imponerad över ditt företagande. Jag VILL det där. Jag vill det med hela kroppen, jag tänker på det varje dag. Riktigt starkt. Känner det liksom i hela mig att jag vill, vill, vill. Tror också att jag faktiskt skulle klara det, med både svett och tårar såklart, men jag kommer inte längre. Jag är så himla rädd och förvirrad och vet liksom inte hur jag ska börja. Vill men vågar inte.

#11 - Amanda

Så kul att läsa :)

#12 - Pauline Hurtig

igår gjorde jag äntligen en beställning :D

Svar: Jag såg det, tusen tack för din beställning och hoppas du blir jättenöjd! :D
Johanna Utterberg

#13 - Asylmamma

Åh vad kul att du skrev inlägget! Det var precis allt jag hoppades på att det skulle vara 😍😍 så himla inspirerande att få höra om din resa och det är fint tycker jag att du inte förskönar men ändå inte avskräcker. Stort lycka till framöver!!

Svar: Åh vad bra och tusen tack för frågan! Tack snälla du!! 😍😍
Johanna Utterberg

#14 - Sarah

Så kul att få läsa :)

#15 - Linnea Kinis

kul och intressant att läsa! :)

#16 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

DU ÄR SÅ GRYM!!! Otroligt roligt att läsa och jäklar vad jag hejar på dig! <3

Svar: ÅHHH TACK BÄSTA DU!!! Kärlek till dig <3
Johanna Utterberg

#17 - Josefine

Grym du är!

#18 - ullie

Tycker det e bra när man brinner för något så då vet man ju verkligen att det är så man ska leva o ha det Härligt att lycka me . fin tisdag vännen kramar om

#19 - Carro

Wow jag fick rysningar! Du är verkligen en inspiration! :)

#20 - elin

Hoppas du får en toppen bra tisdag<3

#21 - Denise

Åh så intressant att läsa! :)