JOHANNA UTTERBERG - 15 SAKER JAG ÄLSKAR MED SOMMAREN

Johanna Utterberg

15 SAKER JAG ÄLSKAR MED SOMMAREN
- Kvällsljuset. Älskar det magiska ljus som bildas på sommaren och hur fantastiskt varmt och vackert allting blir pågrund av detta. Det är magi och så vackert när man kan fånga det på bild!
- Träningsmöjligheterna. Nu är inte jag någon som stoppas pga hagel, regn eller vind under övriga året, envis som jag är så ger jag mig alltid ut ändå. Men ja, det är tusen gånger härligare att kunna powerwalka i linne, få svettas väldigt mycket extra pga värmen och att hela tiden kunna njuta av att det är ljust.
- Semester-mood. Folk blir gladare, lyckligare och livligare på sommaren rent generellt och det smittar av sig så att hela stämningen bland alla runt omkring en blir bättre tycker jag, framför allt bland de som är sommarlediga och har semester och tid för att slappna av.
- Sommarvarm asfalt. Hur härligt är det inte med solvarm asfalt och stranddyner, det är verkligen något jag förknippar med sommaren eftersom jag alltid bara behövt gå över gatan barfota för att komma ner till vattnet.
- Att kunna åka båt. Det är rena rama lyxen att ha en sambo som kommer från en båtfamilj och att få ha tillgång till båtlivet på somrarna. Så härligt när vinden fladdrar i håret och man kan köra ut och besöka öarna i skärgården där vi bor!
- Sippra rosé i kvällssolen. Ingenting går upp emot att få sitta med ett glas rosé i handen på mammas och pappas solvarma stentrapp om sommarkvällarna eller att få låna plats på altanen upp hos moster när det vankas drinkar. Ljuvligt!
- Grönskan. Syrener, vallmofält och blåklint är tre typiska sommarbloms-favoriter som jag verkligen älskar och som jag förknippar med sommaren.
- Brunbrända ben. Eller ja, brunbränd kropp över huvud taget, jag tycker verkligen om att ligga i solen och pressa med en bok eller kul sällskap och man ser så full ut av liv när man är lite solkysst!
- Roadtrips. Finns det något bättre än att sitta i bilen påväg mot något nytt ställe att besöka eller när man är på gång till favoritstranden? Det är sån frihetskänsla och jag diggar det totalt!
- Grillsäsongen. Maten är ljuvlig och oftast så mycket enklare att göra på sommaren tycker jag. Det blir mycket sallad, grillat och grönsaker vilket jag älskar som kombination!
- Doften. Jag kan inte annat än att njuta av den där speciella sommardoften som infinner sig på tidiga sommar-mornar när daggen ligger blöt och solen precis börjat värma, vilket i sin tur gör att det spritter av sommarkänslor i kroppen på en.
- Glassar. Älskar glassfrosseriet som blir så accepterat under sommaren och det ska man verkligen njuta av. Båd mjukglass och gelato-glass är mina favoriter, det är sommarmåsten att käka!
- Sommarregn. Det är så mysigt med dagar när det regnar och man bara får lov att ligga inne på soffan, ha filmmaraton och inte göra mycket mer än så. Det är något speciellt med sommarregn och därför tycker jag att det är extra mysigt.
- Gotländska pärlor till butiker och restauranger öppnar upp. Här på öjn är vi så beroende av sommarens turistnäringen så när sommaren väl kommer så öppnar massor av härliga butiker och caféer upp och det är så mysigt att besöka dessa ställen även för oss som bor här året om. Mina favoriter är Sylvis Döttrar, Rute Stenugnsbageri och Amarillo (öppet året om).
- Jordgubbar. Vem älskar inte jodgubbbar liksom? Det är verkligen en smak som jag förknippar med sommaren och det älskar jag!
Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
#1 - Frugan E

Underbart med svensk sommar.. Fina bilder!

#2 - Carro

Åh så mycket härligt! Älskar verkligen sommar :)

#3 - Linda

Gud vilken underbar lista <3

#4 - MALIN

Håller med dig om ALLT! Älskar sommarregn, grillsäsongen, brunbrända ben och kvällsljuset! Kram

#5 - Amanda

Åh vilken härlig lista! Håller med om allt, så underbart! 😃 Kram

#6 - Bella

Så härlig lista!

#7 - NICOLE

Men åå mysigaste listan och så härliga bilder till! Sommaren är underbar =) Kram

#8 - elin

Kul inlägg<3

#9 - Dixi Wonderland

Gotland måste vara en magisk plats på sommaren :D

#10 - Days by Johanna

Kan bara instämma till fullt!

#11 - Amanda

Så roligt att läsa och känner igen mig väldigt mycket i din lista <3

#12 - Ida - foto & häst

Så härligt inlägg och håller med dig om flera punkter!

#13 - Sarah

Så himla bra skrivet :)
Håller med dej om typ allt :)

#14 - Pauline Hurtig

åååh jag håller verkligen med om alla punkter, älskar!

#15 - Jasmine

Vilken härlig lista! Jag kan hålla med om samtliga punkter. Fint att du delar med dig av positivitet och sommarkänslor!

(Sent) Svar: Tack för orden. Första månaden som heltid är över och jag ser fram emot att fortsätta jobba och bli allt mer erfaren och bättre på mitt jobb.

Kram

#16 - Josefin

Kan hålla med på väldigt många punkter! Jättefina bilder var det också! :)

#17 - Autismmamma

Slumpen tog mig hit! Du ar en fin blogg! Du får gärna tittar in till mig och sätta en tass om du vill detta. Välkommen!

http://autismmamma.bloggplatspen.se

#18 - Ida Lindborg ♡

Härliga bilder!

#19 - mammansprinsessor

Härligt med sommaren, så fina bilder:)

#20 - Ida

Håller verkligen med om många av dina punkter :)

#21 - Amanda Jona [FOTOGRAF]

Alltså åh så härligt inlägg! :D

#22 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Detta är verkligen sååå somrigt och kvällsljuset är underbart!! :)

#23 - JUNITJEJ

Vilket härligt inlägg! Jag håller med dig om mycket.

#24 - Hanna

Vilket härligt inlägg!

#25 - Linnea

håller med om allt! fina bilder också :)

#26 - ida

Jag håller verkligen med dig om allt :) så härligt!

#27 - Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Trodde inte att sommarregn skulle vara med, hur mysigt som helst, speciellt om det åskar också! Men allt på listan är så otroligt sant, det gäller att vi håller hårt i de sista veckorna som finns kvar nu! :)