JOHANNA UTTERBERG - A CLASSIC 5 TAG

Johanna Utterberg

A CLASSIC 5 TAG

Fem saker som som jag upplever som tråkigt: Att promenera sakta utan mål, att vika tvätt, att behöva vänta på andra för jag har inget tålamod när det kommer till det, att vara hungrig och att åka Gotlandsbåten.

Låt mig nämna fem rädslor jag har: Att bli lämnad ensam, ormar, att misslyckas med något som jag tar mig för, ohälsosam stress och att köra bil när det är halt väglag.

Fem saker som jag är stolt över: Mitt företag StyleMood och att jag har byggt upp det helt själv från noll och ingenting, min älskade karl, min familj och vänner, att jag inte är rädd för att ta mig an utmaningar och att jag reste jorden runt på egen hand när jag var 19 år för att uppfylla min största dröm!

Fem pålägg jag helst har på mackan: Avokado, ägg, rödlök, tomat och mozzarella. Oftast käkar jag ägg-mackor till frukost eftersom det gör att man står sig lite bättre och då gärna toppat med rödlök, örtsalt och peppar. Tips!

Fem grejer som jag inte kan som jag vill lära mig: Jag skulle vilja lära mig bra engelska, att fota porträtt, laga lika gott focacciabröd som mamma, att släppa saker som tar energi ifrån mig (men det har jag blivit jävligt mycket bättre på under senaste året då jag arbetat mycket med mitt egna välmående) och att springa och kunna njuta av det.

Fem favoritplatser: I Patriks famn, våran säng, sittandes i en flygplansstol påväg mot semester, hänga på stranden (framför allt Norsta Auren som vi besökte här om dagen!) och i vårt soffhörn, därifrån jobbar jag ju nästan dagligen då jag använder det som hemmakontor.

Saker jag ofta gör, bara för att nämna fem: Jag äter ofta, jag powerwalkar nästintill varje dag, jobbar med mitt företag och pussar på min karl. 

Mina fem främsta matvaror som jag ofta äter: Ruccola-sallad som jag dels gör sallader av men även har på mina knäckisar, tomater, knäcke, saltlakrits just nu under sommaren och ägg.

Fem saker som får mig att må bra: Att skratta med folk jag tycker om, dricka rödvin, att få jobba med något jag älskar, att motionera och att prioritera mig själv och mitt välmående.

Enligt mig topp fem bästa sakerna att äta till frukost: Croissanter, avokado på knäckebröd, starkt kaffe, chiapudding/turkisk yoghurt med smarriga toppings och färgglada smoothies!

Fem mål jag har just nu: Att företaget får öka ännu mer i försäljningen inför årsslutet, att vi ska flytta till något större oavsett om det är lägenhet eller hus, bli ännu lite mer solbränd i sommar och att fortsätta leva med hälsan som prio ett.

Mina fem starkaste egenskaper enligt mig själv: Jag är envis, självdisciplinerad, snabblärd, noggrann och effektiv, det är nog mina starkaste egenskaper och jag är otroligt glad för dem när det kommer till mitt företagande.

Fem talanger jag inte har: Jag kan inte vissla, dölja mina känslor, inte springa, inte sjunga eller sluta gråta snabbt när jag väl har börjat, haha! Men det är talanger som jag står ut att inte besitta.

Om jag skulle få fem materiella önskningar: En ny dator, ett kameraobjektiv, ett stort hus eller lägenhet, en egen butikslokal för att kunna göra min pop up store till en permanent butik för StyleMood och ett snyggt skrivbord!

Fem ställen jag bott på: Jag har bara bott på två om man tänker på permanenta boende, i mitt barndomshem och sen här i lägenheten där jag bor med Patrik. Men om man ser över boenden från mina resor så har jag bott på helt otroliga ställen i allt från små kackerlacksvänliga träbungalows till vietnamesiskt lyxhotell med en fantastisk restaurang och häftigt poolområde på takvåningen.

Mina fem bästa resor: Vietnam som var första resan som jag och sambon gjorde tillsammans 2014, Thailand med Patrik och familjen 2015, Kreta alla 14 gånger, Barcelona med mamma och min jordenruntresa som jag gjorde på egen hand 2012/2013! 

Topp fem klädesplagg i min garderob: Mina träningstights, ett nytt linne som jag fick med mig hem från stan idag, jeansshorts, min svarta klänning och en lång gråmelerad kofta som jag använder ofta.

Fem djupa önskningar: Att alla jag hyser kärlek för ska få vara friska och må bra, att jag ska lyckas med StyleMood, att vi lyckas köpa oss ett hem i höst, att jag och Patrik får fortsätta leva lyckliga tillsammans och att jag blir miljonär (heheh, man måste ju få drömma)!

Mina fem favoriträtter: Jag älskar Patriks kötträtter, vietnamesiska vårrullar, moule frites, ceasarsallad (och massa andra sallader) och italiensk inspirerad stengugns-pizza.

Fem saker jag ska göra imorgon: Åka båt, hänga på en strand, umgås med sambon och vänner, jobba och förbereda inför StyleMood's andra pop up som är på lördag och träna!

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!

#1 - Amanda

Så kul att läsa<3

#2 - linda

härligt inlägg :)

#3 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Vad kul att läsa! Håller med dig att det är värdelös att vänta på andra, tappar också tålamodet. Och såå kul att du inte gillar när man är hungrig på båten. Åk med mig så blir det ändring på det! :) <3

Svar: Haha ja det är så tråkigt ;) men absolut, måste åka båt med dig någon gång!! <3
Johanna Utterberg

#4 - ISA

Åh men jorden runt resan visste jag inte om! Eller? haha, låter ju så härligt och modigt <3

#5 - Autismmamma

Hej!
Jag är en kvinna, mamma, fru på snart 47 år som kommer från Småland. Söker nya vänner att hitta på nått skoj med tex en fika eller gå och dansa m.m. Mina intresse är att träffa nya ärliga, troga seriösa vänner, träna, hundar, djur, promenader, bio, fika, festivaler, shopa, barn m.m. Ni får gärna lägga till mig som vän. Hör gärna av er!

#6 - elin

Kul inlägg<3

#7 - Ellen Gräntz

Åh vilken rolig lista! Kanske lånar. Är också så himla rädd för att köra när det är halt ute.

#8 - Netti Starby

Haha jag har inte heller något tålamod med att vänta och jag skulle verkligen behöva lära mig mera engelska. Kul läsning! :-D Kramis

#9 - Angelica

Avskyr att promenera sakta, vet inte varför, men går alltid snabbt oavsett var jag ska! Haha

#10 - Linda

Åh, focacciabröd vill jag också så gärna kunna laga!!

#11 - Carro

Vilken härlig lista! Jag tycker inte heller om att gå sakta utan ett mål och skulle också vilja lära mig bättre engelska. Min sambo skrattar alltid när jag pratar och skickar fram mig utomlands för att att prata så han kan skratta i bakgrunden 😉

#12 - Mirre Sweetwords

Vilken rolig lista, så peppande

#13 - Dixi Wonderland

Jävlar va mycket du har rest :D

#14 - Bella

Kul att läsa!

#15 - Amanda Jona [FOTOGRAF]

Så himla kul att få läsa! :)

#16 - Emelie Andersson

Vilken rolig lista, vika tvätt är fasen ingen hitt. Häftigt att resa så ung! :)

#17 - NICOLE

Så härlig lista och så roligt att läsa dina svar :) Hoppas du får en fin dag och helg! Kramar

#18 - ullie

jatycker du är såå duktig med ditt företag massa roligt att läsa här idag oxå

Tack snälla det tog väl lite längre tid med allt me knät än va ja trodde så det är jobbigt men hakar mej fram nu slemsäcksinflammation oxå så ja jag grinar suck kram kram

#19 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Påläggen du skriver om älskar jag också :)

#20 - Nimo

Vilken rolig lista!

#21 - MoaKandelin

Åh så härliga planer för imorgon :)

#22 - Ida

Är också rädd att köra bil när det är halt väglag, blev ännu värre efter bilolyckan :/