JOHANNA UTTERBERG - GOTLANDSTIPS: RUTE STENUGNSBAGERI

Johanna Utterberg

GOTLANDSTIPS: RUTE STENUGNSBAGERI
Om ni ska till Gotland så måste ni ta en frukost-dejt eller en stenugnsbakad pizza på Rute Stenugnsbageri. Sån himla härlig miljö att vistas i, det finns fantastiska bullar och pizzor på kvällarna efter klockan 17 som alltså bakas i stenugnen och blir sådär galet goda. Vi ska ännu köra en pizza-middag där innan sommaren är slut, men i morse tog vi oss alltså iväg ganska tidigt för att avnjuta en riktig lyxfrulle på stenugnsbageriet!
Vi beställde en varsin god kopp kaffe, chiapudding (jag), yoghurt med hallonkompott och en varsin ost och skink-fralla (frallorna var så smarriga). Vilken fredagsfrulle va?! Jag tycker verkligen om det där rustika i hela verksamheten, det är lokalt bakat, lantligt, mysig tillvaro då bageriet ligger i ett gammalt stenlada som varit en smedja en gång i tiden och allting är magiskt gott just eftersom det är bakat i den vedeldade stenugnen. Kunde dessutom nästan inte slita ögonen ifrån de magiska kardemummaknutarna som låg uppdukade intill kassadisken, det måste jag ta en nästa gång!
Det finns sittplatser och bord utomhus men även i deras stora växthus. Eftersom solen sken satt vi ute under den klarblåa himlen och tittade på miljön runt omkring oss, kändisspanade och njöt av allt det goda. Rute Stenugnsbageri har blivit väldigt populärt och är bara öppet på sommaren, vilket gör det väldigt attraktivt även för oss som bor på ön året om. I Stockholm kan man hitta Rute Stenugnsbageriets systerbageri som heter Fabrique, vilket jag kan tänka mig att många av er har besökt, så förstå detta med en gotländsk touch i en gotländsk sommarmiljö. Det är amazing!
Efter frukosten som vi avnjöt i morgonsolen for vi hemåt och har nu hunnit städa hela lägenheten, tvätta och fått undan en del måsten. Nu ska jag bara packa ihop de sista grejerna som jag bestämt ska med ut till min POP UP STORE imorgon! Förresten, TACK för alla "lycka till-hälsningar", håll tummarna imorgon!
Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
#1 - JUNITJEJ

Så gott det ser ut!!

Härliga bilder!

#2 - Bella

Åh vad gott det ser ut!

#3 - elin

Åh så härliga bilder!<3

#4 - Amanda

Å så gott det såg ut!!<3

#5 - Gabriella

Ser såå himla gott ut!!

#6 - Netti Starby

Vilket mysigt ställe och bra tips! :-D Kramis

#7 - Mirre Sweetwords

Oh så härligt

#8 - Carro

Vilket härligt tips och så gott och mysigt det såg ut :)

#9 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Mums vad gott och mysigt! Älskar ställe och det är ett måste att åka dit! :)

#10 - ullie

har en kusins man som öppnat Wiflings Bröderi har inte varit där i visby men vet han öppnat ni kanske ska va det är ?
stenugnsbröd o pizza verkar va bäst har ja hört o såg ju frallorbrödet ni åt mumms

#11 - Linda

Åh så mysigt, det lät helt fantastiskt gott!

#12 - NICOLE

Men huuur härligt :) Så underbart med de här pärlorna :) Kram

#13 - Dixi Wonderland

Vilket mysigt ställe :D Jag hoppas kunna resa till Gotland nästa år och då måste vi ses tycker jag :D

#14 - Cornelia

Mums vad gott! Och så mysigt ställe, var många år sedan jag var på Gotland nu men skulle gärna åka dit snart igen. Kanske i höst *blixtidé* ahah!

#15 - Alva Berg

Ser så gott ut! kramar<3

#16 - Pauline Hurtig

vad gott och mysigt!

#17 - Norahsmamma

Ser ut som ett ställe i min smak...måste gå tid om/när jag kommer till ön. fina bilder. Kram