JOHANNA UTTERBERG - I/ME/MY TAG

Johanna Utterberg

I/ME/MY TAG

Jag gör: gärna mycket själv för att jag förlitar mig på att då blir det gjort och så har jag nästan alltid varit. Mina lärare sa att jag har en tydlig ledarroll inom mig och det kan jag känna är så bra till den situation som jag befinner mig i idag, som egen företagare. Jag leder mig själv, löser alla problem och ser till att allt som måste göras blir gjort.

Jag kan: (i alla fall vad jag tror) mycket om matematik då jag har läst alla mattekurser som finns på gymnasienivå och så är jag väldigt bra på att baka bullar, vara kreativ och lära mig saker fort.

Jag köper: för det mesta nya produkter till företaget och jobbar främst på att utveckla mitt sortiment just nu. I privatlivet försöker jag att snåla lite, men det kommer nästan alltid med någonting från stan ändå.

Jag borde: ha gått och lagt mig tidigare än vad jag gjorde igårkväll, tagit tag i tvätten under veckan eftersom jag inte hinner i helgen och så borde jag ha stretchat efter mitt träningspass i morse men det hann jag inte.

Jag måste: faktiskt ingenting just nu och det är en skön känsla. Jag är i fas, det är fredag, det vankas myshelg och jag unnar mig själv lite ledigt utanför butiks-timmarna.

Jag vet: mycket om hur det är backpacka i Asien, hur man gör vinmarinerade musslor, hur man talar inför massor av människor på scen, hur man tågluffar från Singapore till Bangkok (tar bara 2,5 dygn) och hur min stress fungerar.

Jag tycker: om att resa, umgås med mina fina medmänniskor, inreda/style:a, laga goda middagar med vänner, fotografera och att njuta av vardagslyx när man som mest behöver det.

Jag tänker: mycket på mat för jag älskar mat!

Jag förbrukar: väldigt mycket kaffe eftersom jag dricker morgonkopp, en förmiddagskopp, en eftermiddagskopp och gärna några extra däremellan.

Jag lyssnar: numera alltid på vad min kropp säger och på hur den mår. Jag kunde låta bli att känna efter förut och köra på i hektiskt tempo tills ja, jag ballade ur helt enkelt och det är inte värt att må så dåligt, framför allt inte när man är såhär ung och fortfarande ska orka med hela livet!

Jag drömmer: om hus, om att ha ett företag som omsätter miljoner, att få inreda ett nytt hem, att få skapa en familj och att ha besökt minst fem nya länder inom 10 år.
Jag längtar: till ikväll när det vankas mysig tjejkväll med två kompisar, till dagen då jag omsätter tillräckligt med pengar i företaget för att kunna finansiera och ge lön till mig själv, till adventsmyset börjar och jag får börja julpynta i butiken och till när vi ska åka iväg några dagar till Stockholm senare i september. 
Jag fasar: knappt alls för något längre, jag har verkligen blivit duktig på att leva i nu:et och skapat mig en vardag som jag mår bra, trivs och utvecklas i. Mitt välmående har medfört att jag lägger mindre tid på att försöka påverka saker jag inte kan styra över och istället njuter av allt som händer här och nu.
Jag använder: mycket ljudeffekter när jag pratar och emoji:sar när jag skriver sms.
Jag njuter: väldigt mycket av att kunna styra min egen tid på heltid nu som egen företagare och att jag har egenskapen av att vara disciplinerad. Den egenskapen med min envishet är nog några av de främsta verktygen i mitt företagande.
Jag blir: sällan väldigt arg men när jag blir det så hörs det och jag blir så arg att jag gråter.
Jag äter: helst ceasar-sallad, musslor och skaldjur eller sambons kötträtter. Och så älskar jag att doppa pizzakanter i bea-sås, för ja sån är jag!
Jag dricker: inte energidrycker, cider eller annat läskeblask. Däremot tycker jag väldigt mycket om att sippra på ett glas rött innan och till maten och att dricka massa vatten.
Jag struntar: mer och mer i vad andra folk tycker, tänker och tror om mig. Just det har jag blivit tvungen att tänka bort sen jag blev egen företagare för det kommer alltid finnas de som är missunsamma, avundsjuka på det man gör och helt enkelt inte vill se någon annan lyckas. Det handlar om att inte låta någon annan sätta sig på en och det har jag blivit allt bättre på att undvika.
Jag ska: pussa lite extra på min karl i helgen nu när han har jobbat natt hela veckan och så ska jag se till att boka in lite fler roligheter till nästa vecka.
Jag sparar: pengar till att kunna investera i vårt alldeles egna hem en vacker dag och för att jag vill ha en trygg ekonomisk grund att stå på.
Jag brukar: sno allt täcke från min karl på nätterna och ofta skratta högt i sömnen så att han undrar vad det är frågan om. Tänk att jag är så lycklig så att jag till och med skrattar när jag sover!
Jag tittar: mest på serier men älskar att ibland sätta på någon härlig feel-good-movie som jag sett typ hundra gånger.
Jag läser: för det mesta bloggar, böcker och inredningsmagasin.
Jag vill: kunna springa en mil, att min familj och vänner ska få må bra, fortsätta hålla utvecklingskurvan för företaget, gifta mig en vacker dag, flytta till hus, se sambon fortsätta klättra inom sitt yrke, inspirera andra och lära mig mer om fotografering.
Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
#1 - jannice

Å,vilken härlig lista. Kanske copy den sen fast skriver med mina egna ord såklart! =) Kram

Svar: Låna gärna listan men skriv att du hittade den hos mig :) Kram
Johanna Utterberg

#2 - Kattis

Så rolig lista att läsa! Hoppas ni får en riktigt trevlig kväll!☺

#3 - Amanda

Åå vad kul att läsa!! <3

#4 - Norahsmamma

Roligt att läsa om dig och du är helt underbar! Kram

#5 - Bella

Härlig lista!

#6 - Rebecka Lindström

sånna här listor är så roliga att läsa!!
jag tittar också GÄRNA på filmer jag sett flera gånger innan (typ mean girls), sån trygghet i det på nått konstigt sett haha.... man vet vad som händer punkt slut lixom :)

#7 - Ida - foto & häst

Så roligt att läsa!! :)

#8 - Ida Lindborg ♡

Så roligt att läsa!:D

#9 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Vad kul att läsa mer om dig, älskar det. För ibland kommer saker upp som jag inte visste fast vi pratar ganska ofta! :) Bra inlägg!

#10 - Jessica Högberg

Låter som du har det toppen!

#11 - Linda

Åh vilken härlig läsning <33

#12 - jessy

Roligt inlägg :D

#13 - Mathilda

Åh vilket roligt inlägg att läsa, känns som man lär känna dig!

#14 - Jennifer

Rolig lista, den lånar jag och länkar så klart till dig 😃

#15 - My

Roligt inlägg :) Skönt att du lyssnar på kroppen, så viktigt!

#16 - JUNITJEJ

Trevlig lista!

#17 - Carro

Härligt att läsa om dig och jag gör också helst det mesta själv :)

#18 - Emma Fernhagen

Kul inlägg!
sv: Ja verkligen! Hoppas det blir bra bara haha:)

#19 - ullie

ja är rysligt dålig på att lägga mej i tid på kvällarna sen är ja oftast dödstrött o sover då ja kommer hem .
ja vi kurar nog me mest inomhus idag kram o ha en fin dag i butik o hemma

#20 - NICOLE

Härliga du, såå härligt att läsa :) Men du är bra tokig som läst all matte, jag blev tokig på de första kurserna jag ;D

#21 - Emelie Andersson

Första punkten är så jah ;)

#22 - Felicia

vilken kul tag

#23 - Mirre Sweetwords

Vad roligt att läsa kanske man skulle göra jag ockås