JOHANNA UTTERBERG - CHRISTMAS TAG

Johanna Utterberg

CHRISTMAS TAG

Vad är dom första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”? Familj, paket, julgran, mys och lussebullar! Älskar julen och den här tiden på året.

Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året? Det enda annorlunda och som faktiskt är väldigt skönt är att varken jag eller Patrik jobbar på självaste julafton i år, det gjorde vi nämligen förra året och det var inte roligt utan bara megastressigt och så jäkla julaftonsmys-förstörande.

Fortsätt meningen ”ingen jul utan…."? ... Julgran och glögg! Man måste ha en julgran och ja glögg måste man dricka. Det är de två saker som är några av de ting som ger mig absolut mest julkänsla och därför vill jag helt enkelt inte vara utan det.

Viktigaste grejen på julbordet? Sillen och julskinkan! Jag älskar faktiskt just sill-utbudet då mina mostrar och mamma alltid gör massa olika till våra julfiranden och jag tycker det är den viktigaste delen av julbordet. Förra året gjorde jag själv en riktigt god variant med citrusfrukter i, tror jag går safe och kör på samma i år igen! Sen är julskinkan en favorit såklart, vill gärna ha den på en bit av mammas smarriga knäckebröd och med en klick stark senap.

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands? Alltså självklart skulle jag kunna det, men jag vill helst vara hemma på jul då jag förknippar julafton och firandet med familjen, sittningar kring matbordet, kärlek, julgran och all mysig uppladdning under hela december-månad. Det är liksom så jag vill fortsätta att ha det.

Vad ger dig mer julstämning; svenska eller amerikanska jullåtar? Amerikanska jullåtar helt klart, de är mycket härligare och mer stämningsfyllda kan jag tycka, utan att bli tjatiga.

Vilken julfilm är bättre: ”Love actually” eller ”En underbar jävla jul”? Där måste jag säga "Love actually", såg den senast här om dagen och det är en riktig härlig julfilms-favorit hos mig.

Föredrar du lussekatter eller pepparkakor? Lussekatter alla gånger, kan äta dem tills jag storknar för det är bland det bästa jag vet! Pepparkakor är också gott, men där äter jag helst farmors egengjorda, för de är de allra godaste pepparkakorna jag vet!

Brukar ni öppna julklappar på morgonen eller kvällen? Det där är väldigt olika, numera (tänk att jag och Patrik redan firar vår fjärde jul tillsammans) öppnar vi oftast de vi ger till varandra på morgonen, och med hans familj så öppnar vi efter maten och fikat. Med min familj brukar det också vara precis efter Kalle Anka, för sedan är det dags för sittning nummer två då den varma maten ska dukas upp. Nu firar vi ju jul i dagarna två, så julafton spenderas med Patriks sida av släkten och juldagen med min familj och mostrar, så förhoppningsvis blir det julklappsöppning gånger två också!

Brukar du köpa en julkalender av något slag till dig själv? Nej det brukar jag faktiskt inte göra, men i år slog jag till med en enklare smyckeskalender från Glitter och jag har varit nöjd med det mesta av innehållet såhär långt. Det är ju faktiskt himla kul att få öppna något varje dag (jag älskar överraskningar och paket), så ska nog börja ha det som tradition att faktiskt köpa någon slags julkalender till mig själv varje år.

När är det okej att börja julpynta tycker du? Jag gör det helst tidigt för att jag vill få julkänsla och känna det tidigt, första advent brukar vara mitt startskott. Sen är jag ingen typ som håller på och pyntar med massa tomtar och saker, utan jag vill ha det enkelt och stilrent i form av julstjärnor i fönstrarna eller ljusstakar, fin adventsljusstake, lite juliga växter som hyacinter och bordsgranar samt en vacker julgran! Det räcker för min del. Längtar som en tok till nästa fredag när jag får ta in granen, i år blir det en riktig så det kommer dofta ljuvligt här hemma!

Och sista frågan – hur pepp är du i detta nu på december och julen? Megapepp! Tänker mysa mig igenom hela nästa vecka och njuta sååå mycket, framför allt den den 23e (då ska granen kläs, jag ska rimma lite till några av paketen och vi ska mysa hela kvällen med glögg och gottis), julafton och juldagen. Detta med min kära karl, vänner och våra familjer.

#1 - Celine

Så skönt att ni är lediga julen!

#2 - Longevity - en blogg om hälsa

Kul utmaning

#3 - Netti Starby

Vad härligt att ni är lediga båda två på julafton och det blir verkligen mysigare då! <3 Kramis

#4 - jessy

Håller med om glöggen! :D

#5 - Amanda

Vad mysigt att läsa, och så fina bilder! :) kram

#6 - Carolina Thoor

Åh vilken härlig jullista! :D

Sv; jo tack, det har varit en underbar torsdag igår. Ja, super skönt med en ledig dag :D

Förresten, jag har en tävling på min blogg just nu som avslutas ikväll. Var gärna med och delta! :D

#7 - Mischievous

Taack :)
Kul lista!! och vad fina bilderna va!

#8 - Therese

Mysig lista :)

Svar: Ja tyvärr :( Tack detsamma! :) <3

#9 - Flisan

sv: då har du missat en grymt bra serie :D

härliga bilder :D

#10 - JoJo

åh vilken kul jultag och kul att få läsa dina svar! :D

sv; det tycker jag att det är också! :D

haha ja jag har förstått att man inte bara kan trycka enter tydligen, då skickas kommentaren xD

nej usch, jag har aldrig gillat att slå in paket xD haha!

det är väldigt påfrestande att vara förkyld och hostig så här länge. jag hoppas jag hinner bli frisk innan julafton i alla fall :(

ja det är skönt att vara snart ikapp med alla kommentarer :) men det blir ju lätt att man kommer lite efter med dom. hoppas du har en fin fredag. händer nåt kul i helgen? :) kramar <3

#11 - Natalia

Åh vad roligt o läsa, jättefina bilder!

#12 - MALIN

Sååå kul att du också gjorde listan! Kram

#13 - JUNITJEJ

Så kul att läsa!

#14 - HTTP://nouw.com/carroat

Mysig lista! :)

#15 - jessy

Hoppas du får en toppen helg :D