JOHANNA UTTERBERG - january 2013

Johanna Utterberg

SYDNEY TONIGHT!!
Hej på er! Idag är det dags för mig att dra vidare till nästa land, nämligen Australien! Där ska jag leva med släktingar som jag aldrig tidigare har mött och besöka Sydney, Newcastle och Brisbane! Ska bli mycket roligt och tack vare att jag ska träffa släktingar så får jag se mycket mer än vad jag hade förväntat mig! Har laddat upp med frukost och ska nu bege mig mot flygplatsen här i Christchurch.
FRUITS AND A BOOK
Min dag har bestått av ett träningspass i Botaniska trädgården här i Christchurch (sprang vilse, den är så stor), promenader och bokläsning i stort sett. Finns ju tyvärr inte mycket att se och jag försöker verkligen beundra staden, men just nu saknar den för mycket för att ens kännas levande. Det blir säkert mycket bättre när alla reparationer och ombyggnader är klara, men det är länge tills dess. Nåväl, jag har haft en trevlig dag i alla fall och har precis suttit och tittat på en internationell stavhoppstävling som varit här på den tillfälliga shoppinggatan. Ja, tro mig, de hade en internationell stavhoppstävling rakt PÅ shoppinggatan. Man slutas aldrig förvånas av människan, men det var helkul att se.CHRISTCHURCH
Jag kom fram till Christchurch igår och hittade lätt till mitt hostel. Kvällen ägnades åt en promenad, handlande i affären för att få ihop en middag och läsning. Läste ut boken, bland de bästa jag har läst! Kunde inte lägga ifrån mig den helt enkelt. Nu har jag vaknat upp till en ny dag, sitter på den tillfälliga shoppinggatan (där affärerna ligger i uppställda bunkrar) i solen och försöker beundra denna stora byggarbetsplats till stad. Jordbävningarna har orsakt mycket skada och stora delar av staden är inte ens tillgänglig för gatorna är avstängda, vilket gör att du som turist inte har så mycket att göra/se just för tillfället. Vet inte när arbetet beräknas var klart, men det har stått såhär sen jordbävningen i februari 2011 om jag har förstått det hela rätt.