JOHANNA UTTERBERG - july 2014

Johanna Utterberg

JAG ÄR PLATSEN DOM ALDRIG UPPTÄCKTE
Redan torsdag, är det inte läskigt hur fort tiden springer på? Jag har egentligen inte mycket att berätta idag eftersom jag varken har gjort något speciellt eller det har hänt något nytt. Blev tillsagd att chilla ner, släppa allt för en stund och "njuta av livet för en gångs skull". Det är skönt när någon säger till mig vad jag behöver göra ibland, för då vågar jag även bara släppa tankarna på allt viktigt. Jag är ett kontrollfreak ut i fingerspetsarna och under vissa perioder är det klart att det märks extra tydligt. Som nu, när jag som arbetslös ungdom blir så rastlös för att det enda viktiga jag har att göra är att skicka in papper till a-kassan, ja då stressar jag upp mig för att det blir fel eller att det bland alla viktiga pappersark ska saknas ett. Nåväl, det ordnar sig säkert. Men oj vad svårt det är, jag har aldrig varit i den här sitsen förut och jag chockas över att det ska behöva vara ett sånt tillkrånglat system för att få lite ersättning år 2014.
 
 
MIN VACKRA SEGLARE
Jag ber om ursäkt till alla er som varit inne och läst i min helröriga blogg under dagen då jag suttit och pillade ibland koderna. Nu ser det ut som det gör och jag kommer fortsätta fixa efter hand, när jag har tid. Grunden gillar jag i alla fall, eftersom det är inläggen som hamnar i fokus och bilderna får mycket mer plats här i bloggen nu, vilket jag tycker är viktigt för att skapa lite "good feeling" på bloggen.

Igår hade jag allt annat en lugn dag! Började morgonen med att träffa Virginia i stan för frukost på Hotell Scandic vid halv nio. Vi hade inte setts sen augusti, så vi hade otroligt mycket att prata om då bådas liv har förändrats väldigt mycket det senaste året. Riktigt mysigt att då kunna ta igen mycket genom en frukostträff innan vi drog iväg på olika håll. Jag tog mig ut till Västis för att umgås lite med min familj och farmor&farfar en stund och åkte sedan tillbaka hemåt för att därefter ägna kvällen med min älskade karl och hans pappa. Vi grillade hamburgare och stack sedan ut i skärgården med båten, där vi fick en helt underbar stund i solnedgången med bad och vinden vinande i håret!

Idag däremot, sov länge och har inte gjort mycket efter det. Patrik jobbar över och jag har precis slängt i mig en skål med yoghurt&müsli för att inte hungra ihjäl innan vi får tid att laga mat tillsammans. Håller tummarna för att han får gå hem snart så vi kan påbörja den myskväll som vi egentligen hade planerat.
 


DET DÄR MED SVENSK SOMMAR
Jag som hade hoppats på att få vakna upp till soligt väder nu när jag är ledig igen och kunna fortsätta på min bränna, men ickesanicke! Istället vaknade jag av min kära sambos alarm vid sex och hörde hur det mullrar på håll, för att sen komma rakt över samhället där vi bor så fort han lämnat mig och gått till jobbet. Så jag låg kvar länge i sängen, kurade ihop mig som en boll under täcket och väntade tills ovädret hade försvunnit.

Ägnar istället dagen åt lite resesökande, handel och sortering av min hög med papper som för tillfället pryder matbordet. Slänger in en bild från förra veckans soltimmar så vi inte glömmer bort hur härligt varmt vi faktiskt kan ha det en svensk sommar.