JOHANNA UTTERBERG - october 2014

Johanna Utterberg

EN NY DAG
Jag har stött på lite problematik i min uppsats om logistik, spedition, distribution och internationella leveransvillkor, allt är så luddigt så det tog lång tid innan jag ens greppade hur jag skulle utforma svaren på frågorna. Ringde min pappa igår för att få hjälp och om ni vet något om "ett päron till farsa" så förstår ni precis vad jag menar när jag säger att hans svar var lika luddiga som otydliga. Nåväl, har idag rett ut allt, bit för bit, så efter lite korrekturläsning av mamma så har jag äntligen kunnat skicka iväg uppsatsen till min lärare. På grund av tiden med denna uppsats så sattes det lite käppar i hjulet och jag kunde inte gå vidare till nästa förens den här var inskickad, så alla ni som vet hur mitt stressiga jag ibland kan rusa upp kan ju bara försöka föreställa er hur jag känner förut. Men nu känner jag mig nöjd, jag har på 3,5 dygn lyckats klara av 2/3 prov och 2/3 uppsatser (dessutom innehåller uppsatserna tre olika deluppsatser i sig själva). Och tiden springer ifrån mig, men jag sitter nu och sammanfattar nästa modul så att jag kan avverka det sista provet och uppsatsen som behövs innan nästa fredag.

Ser fram emot morgondagen. Det är fredag, min sambo jobbar halvdag, vi ska till stan och köpa en äventyrskamera inför resan och dessutom ska vi spendera kvällen/natten i Västis med mamma, pappa och lillebrorsan. Det blir en mysdag och det ska bli skönt att få slappna av lite och släppa pluggandet för stunden. Tummen upp för det!
 
 
 
 
HEJAHEJA
Sitter här i min pluggbubbla och har det bra, för det går faktiskt framåt! Just nu håller jag på att analysera mina företagsdokument samtidigt som jag växlar med att skriva på min första deluppsats till administrationskursen. Hoppas kunna fortsätta med den här koncentrationen och medvetna målinriktningen i några timmar till, åtminstone så att jag hinner klart med ett första utkast till det mesta. Att kunna ägna morgondagen åt finslip innan jag skickar in allt känns nödvändigt om jag ska hinna gå vidare till nästa modul.
 
Måste sätta på musik, tyckte att jag kände att något saknades i bakgrunden. Och fram med te:et, då kommer allt gå ännu bättre tror jag. Hejaheja!!
 
 
OCH SÅ VAR VI IGÅNG
Äntligen har jag kommit igång med mina två nya kurser. 2 prov av 3 (eventuellt 4, jag får se hur långt jag kan pusha mig själv på de 11 närmaste dygnen?) avklarade och så har jag påbörjat två uppsatser/uppdrag. Full fart med andra ord och nu är jag så trött att mina ögon seriöst går ihop av sig själva.

Igår hade vi fikabesök av Josse, David och lilla Mio, mysigt värre. Jag hade gjort äppelpaj så vi fikade och hade det trevligt samtidigt som vi såg lillkillen springa fram och tillbaka här i lägenheten. Kanske tur att vi inte bor större än vad vi gör just vid såna tillfällen, så att man ändå kan vara alla i samma rum när man håller ett öga på honom. Idag hade jag mysigt besök av mamma, vi uträttade några ärenden, uppdaterade varandra om vad som hänt sen sist och hur deras Kreta-resa varit och åt lunch tillsammans med Patrik som kom hem förbi. Nu har jag ännu ett fan av min kyckling- och fetaostsallad och jag själv får inte nog, så den görs ganska ofta. Förutom förmiddagen med mamma (saknar papsen jäkligt mycket) och startande av mina nya kurser så har jag slagit sönder ett vinglas, köpt böcker inför resan och myst med mitt hjärta. Han och jag har ett kameraköp på G, vi har planerat inför helgen och glatt oss åt att det bara är 14 dagar tills vi är på väg mot Vietnam!
 
Bjuder på en gammal goding från Paris, mami&papi.