JOHANNA UTTERBERG - october 2015

Johanna Utterberg

DET HÄR MED ATT FÖRLÄNGA JULEN

Eftersom jag jobbar i butik så hänger jag redan runt bland förpackningar av skumtomtar, pepparkakor och glögg om dagarna. Det börjas alltid tidigt kan tyckas men jag som älskar julen älskar även det här med förberedelserna och allt som sker innan själva julhelgen. För mig handlar det om att förlänga julen och dess tid, att slippa stressa igenom en julhelg för att tro att det är just då allt ska göras. De sista åren jag bodde hemma tog vi alltid in granen till första advent och det om något skapade julkänsla, så den traditionen ska jag föra med mig bland annat! Jag har redan gått loss och köpt julgranskulor, papper och dekorationer, så jag kommer garanterat att ha börjat baka om någon vecka! Fick även ett fint glöggmugg-set av farmor och farfar så nu vill jag bara köpa hem massa glögg och bjuda över vänner/familj på myshäng.

Hoppas ni står ut trots att jag kommer tagga jul lite för mycket här i bloggen!

 
INGEFÄRABOOST
Godmorgon lediga torsdag! Jag passade på att sova lite längre och har nu landat i soffan med en smarrig smoothie fylld av ingefära för att boosta upp immunförsvaret lite. På bilden ser ni förresten den där ostbrickan i porslin som jag köpte från Butik Landa, helt perfekt att använda som underlägg till både frukostsmörgåsen och kaffekoppen också. Ska ta tag i lite grejer på datan och bara njuta av att inte ha massa måsten idag. Ha en fin torsdag vänner!
 
 
FOTAT I BUTIK LANDA IDAG
Idag jobbar jag kväll och börjar därför inte förrän vid fem, så större delen av dagen har jag tillbringat med frukost hos mina farföräldrar och fotografering samt häng i mosters butik ”Landa”. Ni som följt mig ett tag vet att jag brukar fota i hennes lilla inredningsbutik och jag kan därför inte sluta tipsa om den, hon har så mycket vackert med både nya och gamla inslag! Så tips, är ni på Gotland eller bor här på ön, kika förbi där! Jag kunde såklart inte gå därifrån utan att köpa med mig lite vackert, så som en ostbricka i porslin, äldre silverbestick och en fin bricka. Lovar att visa upp dem framöver!