JOHANNA UTTERBERG - march 2013

Johanna Utterberg

CHEESECAKE
Helmysig dag! Fick vid tretiden ett sms av fina Emmie som föreslog en promenad ut till golfbanan och jag var inte den som tackade nej, så vi möttes upp och började vår powerwalk. Skönt med frisk luft, massa prat&skratt och att bara få se min kära kusin igen efter mitt varv runt jorden! Vi tog oss ut till golfbanan, låg i sofforna, tog igen oss lite och fnittrade ikapp innan vi slutligen fick skjuts tillbaka till mitt place.

När middagsgästerna (farmor&farfar) dök upp gick jag in i duschen och var strax därefter redo för ännu en påskig middag och trevlig kväll tillsammans med dem. Jag och farfar har ännu mycket att prata om när det gäller släktingarna i Australien och jag har nu fått ett meddelande av farfar som jag ska maila iväg till dem. Det känns ännu så overkligt att jag faktiskt varit hos dem och det värmer gott i hjärtat att se hur mycket farfar uppskattar det hela. Och det är bara honom jag har att tacka, min jorden runt resa hade aldrig varit densamma om jag inte hade fått den möjligheten att möta upp dem i Newcastle/Brisbane, leva i ett riktigt australienskt hem och knyta en hårdare kontakt till dem. Det är häftigt och intressant på så många sätt!

Tänkte faktiskt krypa ner i sängen med film/bok alldeles strax, men först ska jag säga hejdå till min fina lilla bror som drar till Berlin tidigt imorgon.

 
 
DET HÄR ÄR CHRISTCHURCH
Nu var det några dar sedan ni fick ett "Det här är..."-inlägg, så tänkte att jag ger er en liten titt på sista stället jag besökte under mina veckor på Nya Zeeland, nämligen Christchurch. Jag kan tyvärr inte dela med mig av massa bilder härifrån, mina två dygn i staden gav inte direkt tillfälle till en massa korttagning. Christchurch kan man gärna hoppa över tills de har lyckats återuppbygga staden. Eller snarare väckt den till liv, för just för tillfället så består inte staden av mer än byggställningar, tillfälliga vägar, sprickiga gator, affärer i containers och allt är dött. Det är knappt så att det finns liv, de var vissa stunder som jag undrade om det ens levde några människor kvar där i byn.

Men allt har en anledning och likadant för Christchurch som drabbades av en allvarlig jordbävning både 2010 och 2011 och staden håller på att repareras till hur det var innan. Det är riktigt hemskt hur naturens krafter kan förstöra något så kraftigt och många av invånarna har flyttat till säkrare delar av landet, vilket gör att atmosfären automatisk känns så död och tom. Och hur mycket jag än försökte att titta på det som var kvar, de egentligen mycket vackra byggnaderna med engelska drag så kunde jag aldrig tycka om staden, det var för mycket sorg och nedstämdhet i vägen.

Men förhoppningsvis byggs allt upp och det normala livet kommer tillbaka. För som sagt, det finns vackra äldre byggnader, fina kyrkor och en vacker flod som rinner genom de centrala delarna av Christchurch, så såna där små detaljer som gör en stad vacker enligt mig har de redan.SÖNDAG OCH FISLJUMMET LEMON-TEA
Full fart och ingen ro, men då är väl allt precis som det ska vara?! Men jag klagar inte för det är bra att jag håller mig sysselsatt och utnyttjar dagarna. Igårkväll/natt var det 40-årsfest som gällde och jag agerade serveringspersonal efter att ha hunnit med en påsklunch hemma med familjen och mormor&morfar. Kul och se dem igen, jag har ju hunnit ett varv runt jorden sen sist! Kom hem vid fyra i natt, sovit ett bra antal timmar och ja, halva dan är redan borta. Hur som helst så ska jag försöka reda upp oredan på rummet och baka cheesecake till kvällens middagsgäster, men först ska jag dricka upp mitt fisljumma lemon-tea.
Puss