JOHANNA UTTERBERG - august 2014

Johanna Utterberg

JAG ANDAS HÖSTLUFT
Godkväll människor. Jag sitter just nu och gäspar i soffan, är så himla trött ikväll. Har ägnat de senaste dagarna åt rent plugg och jag kan med glädje meddela att jag hade alla rätt på mitt första prov! Snacka om att jag blev överlycklig, det fick minsann upp självkänslan rejält och gav mig en dust av att våga tro på mig själv. Har dock några uppgifter kvar att lämna in innan deadline på söndagkväll, så får kämpa på ordentligt imorgon. Idag har jag varit på återbesök vid psykologen och sedan umgåtts med Josse & Mio i några timmar. Känns skönt att dagarna går så fort just nu, jag andas redan höstluft och har mentalt gått in i september för flera dagar sen.
 
 
PLUGGHÄSTEN SÄGER HEJ
Idag gräver jag ner mig i plugghögen och hoppas komma fram lagom till midnatt med två färdiga mallar till veckans (och mina kursers första) inlämmningsuppgifter! Det är inga små upggifter och jag förstår helt klart att det enda man kan lägga ner är ordentligt med tid för högre betyg. Lyssnar på Håkan Hellströms fantastiska låtar och laddar med kaffe, så det här ska nog gå vägen. Det är till och med så att det pirrar i magen, så nervös är jag för mina slutgiltiga resultat nu när jag för första gången ska lämna in något. Har jag fattat allt rätt, kopplar jag reglerna till mina egna uppgifter och är mitt affärsdokument riktigt uppbyggt efter SIS-standarden för dokument? Nu kör vi, hejaheja!!
 
 
JAG LÄNGTAR EFTER HÖSTEN FAKTISKT
Mötte upp mamsen redan vid åtta i morse för att få umgås lite med henne! Vi gick och åt frukost på stan innan vi sedan uträttade lite ärenden, handlade mat och kollade in några secondhand-butiker. Så mysigt att få ha lite egentid tillsammans. Idag har jag både måndags- och höstkänsla i kroppen, kan det bero på att jag har börjat plugga och att vädret är kyligare tror ni? På något sätt är det mysigt kan jag tycka, det ska faktiskt bli väldigt skönt med att bara få sitta inne, värma sig med kaffe och låta höstrusket ha sin egen show utanför fönstret. Dock lite sorgligt att augusti inte ens är slut och att jag redan känner såhär men det är nog bara för att jag längtar efter en nystart och jag tror att en ny årstid alltid för med sig ny energi eller anda som gör att man automatiskt får en spark i arslet. Självklart ligger mycket av ansvaret hos en själv, men just såna där yttre faktorer kan liksom vara till en hjälp vill jag påstå.

Hämtade mina företagsekonomi-böcker idag och nu sitter jag här hemma med huvudet i dem och läser/sammanfattar. Gillar det här upplägget som jag har med mina distansstudier faktiskt (även om det knappt har hunnit börja), jag får spendera min studietid hur jag vill och alla datum för prov/inlämningsuppgifter är redan utsatta så jag kan i förväg planera för mitt eget upplägg. Dessutom känns det väldigt bra att jag efter två år utan skola fått perspektiv på mitt eget sätt att lära och därför lärt mig vilken studieteknik som passar mig bäst. Sen är nog det viktigaste att jag tycker att det är väldigt roligt, nu får jag utmana mig själv och satsa på bra betyg utan att kunna jämföra mig med klasskompisar. Det är något som jag haft problem med förut, jag har slagits mot mig själv för att dämpa tankarna på att jag inte är lika duktig som någon annan och verkligen blundat för att se relativa mål för min egen förståelse och ork. Nu är det helt annorlunda och jävlar vad jag ska kämpa!
 
<3