JOHANNA UTTERBERG - VAR FÅR JAG MIN INSPIRATION IFRÅN?

Johanna Utterberg

VAR FÅR JAG MIN INSPIRATION IFRÅN?
Det har trillat in lite läsarfrågor här på bloggen senaste veckan, så jag tänkte ta och besvara dem i enskilda inlägg eftersom jag vet att ni brukar uppskatta det. Till en början så har ni undrat var jag får min inspiration ifrån och det finns massor av saker i företagsvärlden som jag blir inspirerad av och likadant saker som blir till inspiration för min egna stil, vem jag är som person och som fungerar inför allting jag arbetar och håller på med, exempelvis till den röda tråd som jag försöker hålla när jag bygger på och utökar StyleMood's sortiment.
Eftersom jag är egen företagare så inspireras jag ofta av såna personer som också är det, även om jag och personen i fråga inte på något sätt har samma förutsättningar eller håller på inom samma bransch. När man är entreprenör eller jobbar med ett företag som man själv styr, så tycker jag att det är viktigt att hela tiden jobba på och faktiskt tänka på att man även som person bär upp sitt egna varumärke, så såna personer blir inspiration. För att nämna någon så är mamma en av dem. Men människor som är engagerade, vet vad ordet kämpa innebär och kan visa glädje för andra är också något som får mig att se upp till dem och inspireras.
Något annat som inspirerar mig och framför allt motiverar mig är mina egna resultat, den drivkraft jag känner för det jag brinner för och känslan av utveckling. När jag känner såna känslor eller får bevis på att något ger resultat, då inspireras jag till tusen och använder det som största drivkraft, framför allt inom mitt egna företagande men också inom träning, hälsa och välmående väldigt mycket.
Och för att nämna fem saker som jag INTE inspireras ett dugg av så är det:
- Folk som får allt gratis och lyckas på så sätt, dvs såna som aldrig behöver kämpa för det de vill. Det är så o-charmigt med personer som når framgång och aldrig har behövt möta motgångar längs vägen. Motgångarna är ju något bland det största lärdomarna.
- Människor som är för mycket uppe i sig själva och trycker ner andra för att känna sig bättre. Mött så många såna personer, oftast medelålders kvinnor som mår bättre av att trycka ner andra och missunna andra att lyckas och det är inte inspirerande alls. Att kunna glädjas åt andra är en av de vackraste av egenskaper, kom ihåg det.
- Personer som kopierar andra utan att utveckla sin egen nisch, idé eller framgångssaga. Gör inte som alla andra utan gå din egen väg! Det tänker jag ofta på och därför sporrar jag mig själv till att göra som jag vill, på mitt sätt.
- De som inte drömmer. Framtidsvisioner och drömmar är så viktiga för en själv, så jag blir rädd för människor som inte har det.
- Oekonomiska galenskaper. Obegränsat med pengar föder inte framgång och det inspirerar inte mig, utan jag tycker det är så mycket häftigare med alla de som kan överleva eller lyckas göra det de vill med små medel (som givetvis kanske blir stora värden under årens gång). Jag började min företagsresa på noll och fan vad långt jag kommit sen dess, det är mäktigt!
Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!
#1 - Kattis

Jätteroligt och inspirerande att läsa och gillar att du även tog med vad som inte inspirerar. Jag är faktiskt förbluffad själv över hur många kvinnor (en del män också) jag mött som gillar att trycka ner andra för att själva må bra, verkligen tråkigt när man inte kan glädjas med andra. Jag tycker du är en inspiration med allt du åstakommit!😀

#2 - Jeanette

Vilket intressant och bra inlägg :) Tycker inte heller att man får någon inspiration från folk som får allt gratis, så tråkigt ju

#3 - Bella

Intressant att läsa!

#4 - Angelica

Så himla intressant inlägg!

#5 - MALIN

Min inspiration får jag delvis av dig! Du är så himla duktig! Kram

#6 - Carro

Vad roligt att läsa om din inspiration :)

#7 - Days by Johanna

Jätte intressant och läsa. Både det som inspirerar dig och det som inte gör det.

#8 - Gabriella

Såå himla bra inlägg!! :D

#9 - Linnea Kinis

kul inlägg att läsa! :)

#10 - Ida

Kul att läsa :)

#11 - Pauline Hurtig

intressant att läsa!

#12 - Sarah

Så kul att läsa :)

#13 - Amanda

Super kul att läsa :)

#14 - jessy

Roligt att läsa :D

#15 - Asylmamma

Och jag blir inspirerad av DIG eftersom du är så driven och peppig👍🏻

#16 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

SÅÅÅÅ BRA INLÄGG!! Verkligen läsvärt och lärorik! :)

#17 - Carro

Ja att fynda är riktigt roligt! :)

#18 - Norahsmamma

Så roligt och intressant att läsa:) Jag gillar verkligen att tar du vad du inte alls inspireras av och kan inte göra något än att hålla med dig. Kloka fina du! Kram

#19 - Dixi Wonderland

Jag känner samma som du. Jag kan bli jätte inspirerad av dig även fast vi jobbar med helt olika saker men det är just att man blir inspirerad av drivet och motivationen samt att man inte känner sig så ensam :)