JOHANNA UTTERBERG - 10 SAKER JAG ÄLSKAR MED ATT BLOGGA

Johanna Utterberg

10 SAKER JAG ÄLSKAR MED ATT BLOGGA
1. All respons som man får är så himla värdefull och kul, oavsett vad det gäller eller vad man skriver om. Jag blir verkligen så glad av att få gå in och läsa era kommentarer på mina inlägg och extra kul är det alltid när man vet att man har lagt ned lite extra tid på ett inlägg eller skriver om något riktigt speciellt.
2. Möjligheten till olika samarbeten som man får genom att ha en blogg! Det är en sån motivationskraft varje gång man får göra ett samarbete med något företag och kanske testa någon ny produkt eller tjänst. Jag tycker att det är en sån härlig möjlighet som vi har i dagens sociala-medie-samhälle och det är utvecklande för alla parter! Vi bloggare hjälper företag att växa och för mig som egen företagare är det jäkligt roligt att kunna skriva om mitt företag och använda min privata blogg som en del av mitt marknadsföringsverktyg!
3. Arkiv-delen. Att ha ett skrivet arkiv att blicka tillbaka på då och då är något som jag gillar, det känns kul och kunna läsa vad man gjorde för några år sedan och hur livet förändrats, hur man själv utvecklas som bloggare och hur stilen på bilderna förbättras.
4. Nätverken som skapas. Det är ju fantastiskt vilka nätverk av coola bloggtjejer som skapas och vilka idéer som kan födas utifrån det! Man kan börja samarbeta med varandra, skapa roliga fotoevents eller speciella bloggträffar där bloggänget får möjlighet att träffas i verkligheten. Med hjälp av dessa blogg-nätverk kan man dessutom pusha varandra och stärka varandra i sina bloggroller.
5. All inspiration man kan få och ge är guld! Jag älskar bloggar där jag kan få inspireras, samtidigt som jag själv tycker att det är så roligt att ta mig tid och göra ett välskrivet och genomtänkt inlägg där mina läsare kan få inspireras. Det finns ingen bättre komplimang än att man inspirerar någon, det gör mig glad ända in i hjärtat för det är något jag verkligen vill göra här i livet!
6. Man får fylla i blogglistor (om man nu är en bloggare som gillar sånt). Jag diggar blogglistor som fasen, där kommer oftast de ärliga svaren fram och man får en bättre bild över vem personen bakom bloggen är, det blir som kul fakta för läsaren. Jag lägger personligen ner mycket tid på listor och gör en hel del listor helt själv från ett blankt inlägg, eftersom jag vet att ni är många som uppskattar dem och då är det värt den där lilla extratiden!
7. Pushandet! Vet ni hur mycket det betyder när ni kommenterar "you go girl" och "fan vad du är duktig, heja" eller liknande saker när jag exempelvis berättar om min viktnedgång och wellness-utmaningar?! Det betyder SÅ HÄR MYCKET! Att gå in på bloggen efter en dålig dag och läsa en sån kommentar är på riktigt som en spark i arslet för mig och jag stärks av den kicken. Tack, fortsätt med era glädjerop, jag älskar att vi pushar varandra så mycket som vi faktiskt gör i bloggvärlden!
8. När man bloggar så gynnar det även bildarkivet, åtminstone i mitt fall och det tycker jag är himla kul! Tack vare bloggen så "tvingar" jag mig själv att lägga mycket fokus på bra bilder och att utveckla mitt fotograferande. Det är grymt!
9. Alla vänner man får genom bloggen är också en stor del till varför jag bloggar. Även fast att man kanske aldrig ses så är vänskapen man har online över bloggarna något värdefullt ändå, jag uppskattar de kontakter man knyter och hur man med vissa utvecklar en personligare kontakt, sinsemellan. Ni är så bra!
10. Den personliga utvecklingen man gör när man bloggar. Man lär sig våga ta kontakt, utvecklar det sociala nätverket och hur det i övrigt fungerar att nätverka med människor, vilket är ett sånt bra verktyg för framtiden och för arbetslivet i stort. Jag älskar att man utvecklas när man bloggar alltså!
 
(Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!)
#1 - Matilda Berlin

Håller VERKLIGEN med! Det är galet vad mycket mer än att "bara skriva" man får ut utav att blogga - och jag fullkomligt älskar det! =) Ha en underbar dag nu fining <3

#2 - Netti Starby

Jag håller verkligen med dig om allt! <3 Kramis

#3 - Bella

Åh vilket roligt inlägg, så bra idé!

#4 - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh så fint inlägg <3. Håller med dig :)

#5 - Mirre - Sweetwords

Håller med i allt, man mår verkligen bra =D

#6 - Moa

Vad rolig lista :)

#7 - Ida

Åh håller med dig!! :) Så mycket fint får man tillbaka!

#8 - Cissi

Finns så många härliga saker med att blogga. Började när äldsta tjejen var nyfödd och älskar att gå tillbaka och kunna läsa om allt som hänt.

#9 - Rebecca Adnell

Superfina bilder du tar!

#10 - annelie

vilket bra inlägg tjejen bra skrivit kram

#11 - Pauline Hurtig

åh håller med :D

#12 - Nelly

Vilken bra lista :) Jag var igång och bloggade aktivt i en 3-4 år innan jag 'tappade' det hela, jag kom igång med bloggandet igen just pga punkterna som du nämner ovan! ^^

#13 - NICOLE

Åh fina du jag håller verkligen med dig i alla punkter!! =) Det är fint att en kan spara allt, gå tillbaka och kolla, att en lär känna nya vänner och all respons :) Såå roligt!

#14 - jessy

Håller verkligen med :D

#15 - Gabriella

Såå underbart inlägg, jag håller verkligen med!! <3

#16 - Ida

Har aldrig riktigt funderat över detta förut men när jag läser ditt välformulerade inlägg inser jag ju att jag håller med om allt! Så himla bra skrivet! :)

#17 - TereseFlinth

Det är så bra punkter och håller så med! Så roligt att du tog upp det!!

sv: Tack!! Hoppas jag också! :)
Ja verkligen!! Så sant!
Kramis

#18 - Celine

Håller med om allt!!

#19 - Moa

Jag verkligen älskar ditt inlägg. Du har så rätt. Kunde inte skrivit det bättre själv. Vad duktig du är på att formulera dig i ord när du skriver 😳😍❤ kram finis

Svar: Åh tack snälla du!! 😍❤ kram
Johanna Utterberg

#20 - Ida Lindborg ♡

åh vilket bra inlägg, håller verkligen med dig! man har verkligen växt pga bloggen♥

#21 - J

Blogglistor är alltid roliga!

#22 - Linda

Åh vilket härligt inlägg!! <3

#23 - eli

Åh så fint inlägg!! Klickar mig in här och önskar dig en riktigt bra fredag :)

#24 - Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Håller med dig om dessa punkter :D Det är bra kul med blogg :D

#25 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Så bra saker med bloggen, håller med dig till 100% på alla dessa tio punkter!! :)

#26 - Emma

Hej på dig, vilken fin blogg du har och jag instämmer i detta med att blogga och dessutom få kunna samarbeta med olika företag och hjälpa till att marknadsföra dom på sociala medier och låta dom växa som företag..

Nyfiken på vad jag bloggar om så bloggar jag om mitt liv som lite annorlunda, som med dagens samhälle ser ut så finns det en massa fördomar mot oss inom HBTQ. Med hjälp av min blogg så får man svar på olika frågor som rör detta och får hänga med mig i mitt liv som transkvinna, som till vardags lever som kvinna, så är du/ni nyfikna på att läsa och lära dig ännu mer om HBTQ så häng med in i min lilla myshörna och lämna gärna spår efter er och gärna gilla inläggen, följ mig på dom olika sociala medierna jag är på...


Mvh Emma ...

#27 - Photo by E M E R E L L A

Vilket otroligt bra inlägg! :) Så kul att läsa!